21 februarie 2019

Fost ambasador american: Vladimir Putin sugerează că "statul paralel" din SUA acţionează împotriva lui Trump

Mircea Olteanu

Preşedintele Rusiei a sugerat că "statul paralel" din SUA acţionează împotriva preşedintelui american Donald Trump, a declarat Michael McFaul, fost ambasador SUA la Moscova între 2012 şi 2014, adăugând că Trump "acceptă" şi "repetă" minciunile şi dezinformările lansate de liderul rus.

Sursă foto: Mediafax

În cursul discursului său privind Starea Naţiunii, preşedintele Putin a declarat ieri că mulţi oameni din "clasa conducătoare" din SUA "sunt obsedaţi de ideea propriului excepţionalism şi superiorităţi în raport cu restul lumii".

Michael McFaul a explicat că "Putin vorbeşte mereu despre acest stat paralel, despre elitele politicii externe. Este o modalitate prin care separă relaţia lui cu preşedintele Trump", a declarat McFaul pentru postul MSNBC, potrivit publicaţiei Newsweek.

"(Putin) încă susţine ideea că dacă ar putea lucra cu Trump, ar putea rezolva problemele", a adăugat fostul ambasador, precizând că această abordare "este nouă; (Putin) nu a vorbit în acest mod în timpul administraţiei Obama".

McFaul a mai declarat că "am văzut de nenumărate ori că atunci când Trump şi Putin se întâlnesc, preşedintele Putin rosteşte minciuni şi dezinformări pe care preşedintele Trump le acceptă".

Fostul ambasador s-a declarat şocat că "preşedintele Statelor Unite, comandantul suprem al Statelor Unite, le repetă. Este foarte tulburător".