12 iunie 2019

Forum consultativ privind sustenabilitatea energetică în sectorul de apărare şi securitate, la Bucureşti

Andreea Soare

„Ministrul apărării naţionale va participa miercuri, 12 iunie, la deschiderea lucrărilor celei de-a patra reuniuni a Forumului consultativ privind sustenabilitatea energetică în sectorul de apărare şi securitate”, anunţă un comunicat al MApN.

Sursă foto: Mediafax

„Forumul este organizat la Bucureşti de către Agenţia Europeană de Apărare (EDA) împreună cu Direcţia generală pentru Energie (DG ENER) a Comisiei Europene şi cu sprijinul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), în contextul asigurării Preşedinţiei Consiliului UE de către România”, anunţă reprezentanţii instituţiei. 

Prin semnarea la 16 octombrie 2017 a acordului de grant între Agenţia executivă pentru întreprinderi mici şi mijlocii/Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) şi Agenţia europeană pentru apărare/European Defence Agency (EDA) s-a lansat faza a doua a Forumului consultativ pentru sustenabilitate energetică în sectorul de apărare şi securitate.

Acest proiect are o durată de 22 de luni, expirând pe 15 iulie 2019 şi este finanţat în cadrul programului european de cercetare şi inovare al Uniunii Europene, Orizont 2020, prin grantul nr. 789231. Proiectul este coordonat de către EASME, iar pentru implementare EDA va coopera cu Comisia Europeană/Directoratul General Energie (DG ENER), cu ministerele apărării, cu industria, cu mediul academic şi cu cel de cercetare – dezvoltare din statele membre, anunţă organizatorii proiectului.