02 octombrie 2019

Forţele Navale Române vor participa la exerciţiul ”Nusret 19”, în Turcia

Andreea Soare

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, participă, în perioada 02-22 octombrie, la exerciţiul multinaţional „Nusret 19”, organizat şi coordonat de Forţele Navale ale Turciei, în raionul maritim Çanakkale din Strâmtoarea Dardanele, transmit reprezentanţii Forţelor Navale Române printr-un comunicat de presă.

Sursă foto: Forţele Navale Române

„Obiectivul principal al exerciţiului „Nusret 19” este dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre marinarii militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Kuweit, Qatar, România, Spania şi Turcia, specializaţi în lupta împotriva ameninţărilor subacvatice. Sunt prevăzute secvenţe de instruire complexe de luptă împotriva ameninţărilor asimetrice, de respingere a atacurilor ambarcaţiunilor rapide, precum şi secvenţe de remorcare şi de reaprovizionare pe mare. Totodată, vor avea loc ateliere de lucru pe diferite domenii, operaţii de scufundare şi de căutare a minelor, expoziţii de tehnică militară”, se precizează în comunicat.

„Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” este comandată de căpitan-comandorul Rogers Casian şi are la bord un echipaj alcătuit din 44 de militari, un detaşament de scafandri de luptă EOD, specializat în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, precum şi doi ofiţeri de stat major, care vor face parte din echipa de conducere a exerciţiului.”

Activitatea face parte din Planul cu activităţi internaţionale al Forţelor Navale Române pe anul 2019 şi contribuie la creşterea solidarităţii militare aliate în zona extinsă a Mării Negre.