22 iunie 2022

Forţele israeliene pentru Operaţii Speciale vor avea vehicule de luptă Negeva, produse de IAI în colaborare cu Ido Cohen şi The Armored Group

Andreea Soare

Directoratul pentru Producţie şi Achiziţii din cadrul Ministerului Israelian al Apărării va achiziţiona sute de vehicule de luptă de la IAI pentru a fi folosite de către Forţele Israeliene pentru Operaţii Speciale, scrie Military Leak.

Sursă foto: Twitter

La ceremonia ţinută la Divizia Terestră a IAI din Be’er Sheva, directorul general adjunct şi şeful directoratului pentru producţie şi achiziţii din Ministerul Apărării, Avi Dadon, a semnat un acord pentru producerea a sute de vehicule de luptă pentru Forţele Armate Israeliene. Ca parte a acordului NIS de 100 de milioane, IAI (Israel Aerospace Industries) va produce vehicule Z-MAG şi ZD pentru misiunile militarilor din FOS, în parteneriat cu Ido Cohen şi The Armored Group.

Preşedintele şi CEO-ul IAI, Boaz Levy, a declarat că „Proiectul Negeva va echipa Forţele Armate Israeliene cu cele mai moderne vehicule tactice de luptă, care sunt foarte sigure şi au capabilităţi excepţionale. (...) Capabilităţile vaste ale IAI în domeniul informaţiilor, IA, comunicaţiilor sunt integrate pe aceste vehicule şi vor veni cu o  valoare adăugată la capabilităţile operaţionale în domeniul mobilităţii de luptă”.

Noile vehicule au capabilităţi extraordinare, pot fi folosite pe diverse terenuri, pot transporta militari şi echipamente până la o greutate de 1.5-2.5 tone (în funcţie de tipul vehicului), într-o multitudine de misiuni, inclusiv cele care vizează livrarea de provizii şi evacuarea militarilor răniţi.