14 aprilie 2021

Forţele Armate ucrainene au simulat răspunsul la un atac cu tancuri în apropiere de Crimeea

Andreea Soare

Forţele Armate ucrainene au simulat răspunsul la un atac cu tancuri şi infanterie în apropiere de graniţa Crimeei, a transmis, într-un comunicat de presă, Armata Ucrainei, potrivit Reuters.

Sursă foto: Profimedia

Exerciţiul vine la o zi după ce preşedintele Joe Biden a vorbit prin telefon cu preşedintele Putin despre tensiunile din estul Ucrainei şi din Crimeea.

Potrivit Armatei Ucrainei, militarii au dislocat, miercuri, mai multe tancuri şi alte elmente de artilerie pentru a simula răspunsul la un atac cu tancuri din partea unui inamic.

Ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu, a declarat, marţi, că Armata Moscovei a dislocat trupe în apropiere de Ucraina ca parte a unui exerciţiu militar complex, pentru a testa pregătirea şi răspunsul la ceea ce el numeşte „acţiunile militare ameninţătoare” ale NATO. Potrivit acestuia, exerciţiul de trei săptămâni, pe care îl caracterizează drept un succes, ar trebui să se încheie peste două săptămâni.

Şoigu a precizat că NATO va disloca 40.000 de militari şi 15.000 de echipamente militare lângă graniţele Rusiei, în special în regiunea Mării Negre şi în regiunea baltică. NATO, însă, respinge aceste afirmaţii ale Rusiei.