11 septembrie 2019

Forţele Armate israeliene au bombardat două poziţii ale Hamas din nordul Fâşiei Gaza

Andrei Vacaru

Forţele Armate israeliene au anunţat miercuri că au bombardat două poziţii ale Hamas din nordul Fâşiei Gaza, ca răspuns la atacul lansat din Gaza asupra sudului Israelului, potrivit site-ului agenţiei DPA.

Sursă foto: Mediafax

Surse apropiate de gruparea Hamas au informat că una dintre poziţii a fost puternic afectată de acest bombardament, însă nicio persoană nu a fost rănită.

Discursul de campanie pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu îl susţinea marţi seară în oraşul Aşdod a fost întrerupt după ce două rachete au fost lansate în sudul Israelului din Fâşia Gaza.

Alarmele au sunat atât în oraşul Aşdod, cât şi în Aşkelon. Armata israeliană a informat că ambele rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

Premierul israelului şi-a reluat discursul după ce alarmele au încetat.

Nicio grupare din Fâşia Gaza nu a revendicat încă incidentul.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizaţiei Peace Now.