05 iunie 2019

Forţele Aeriene Române participă la un exerciţiu tactic în zbor dedicat Zilei Naţionale a Italiei

Andreea Soare

„În data de 05 iunie 2019, cu ocazia Zilei Naţionale a Italiei, o formaţie mixtă constituită din aeronave MiG-21 LanceR şi Eurofighter Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Române şi detaşamentului italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu participă cu la un exerciţiu tactic în zbor, ce se va desfăşura la verticala ambasadei Italiei la Bucureşti”, anunţă un comunicat al Forţelor Aeriene Române.

Sursă foto: Forţele Aeriene Române

„Exerciţiul contribuie la îmbunătăţirea nivelului de pregătire a personalului şi a interoperabilităţii cu forţele aliate în contextul executării unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing)”, transmite comunicatul Forţelor Aeriene.

„Detaşamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloţi şi personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române.

Forţele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România şi iau parte la această misiune, pe bază rotaţională cu alte naţiuni aliate, ca parte a operaţiunii Reassurance. Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

 Activitatea se va desfăşura dacă vor fi condiţii meteo favorabile.”