29 noiembrie 2018

Forţele Aeriene israeliene au atacat poziţii militare în Siria - surse

Mihai Draghici

Avioane multirol israeliene au atacat, joi seară, poziţii militare în Siria, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene citate de presa siriană şi israeliană.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au deschis focul spre "ţinte inamice", la periferia oraşului Damasc. Surse militare au declarat pentru agenţia SANA că avioane inamice au atacat poziţii militare în zona Al-Kiswah, la periferia sudică a capitalei Siriei. Aviaţia militară israeliană a efectuat în trecut bombardamente în această regiune, vizând baze militare iraniene, informează cotidianul Times of Israel.

Surse citate de IsraelNationalNews.com au confirmat că raidurile aeriene de joi seară au fost efectuate de Israel.

Surse militare siriene au declarat pentru agenţia Reuters, fără a oferi detalii, că a fost doborâtă o "ţintă inamică". "Sistemele antiaeriene au interceptat ţinte ostile în zona Al-Kiswah şi le-au doborât", a confirmat un oficial militar sirian citat de SANA.

Armata israeliană a efectuat sute de operaţiuni în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament spre mişcarea şiită Hezbollah. În ultima perioadă, operaţiunile israeliene în Siria au fost mai rare, după ce armata siriană a doborât din greşeală un avion rus în încercarea de a ataca o aeronavă israeliană. Imediat după incident, Rusia a oferit Siriei sisteme antiaeriene S-300.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema bombardamentelor de joi seară.