12 decembrie 2019

Forţele aeriene chiliene au descoperit resturile avionului militar dispărut în drum spre Antarctica FOTO

Marinela Sarbu

Forţele aeriene chiliene au anunţat miercuri că au localizat resturi care ar putea proveni de la avionul militar de transport care s-a prăbuşit săptămâna aceasta cu 38 de persoane la bord în drum spre o bază militară din Antarctica, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Resturile au fost găsite la 30 de kilometri sud de locul în care avionul a luat ultima dată contactul, au transmis Forţele Aeriene într-un comunicat. Piesele au fost recuperate pentru analiză pentru a determina dacă aparţineau avionului de transport Hercules C-130.

Ministerul Apărării din Brazilia a mai anunţat într-o declaraţie că una dintre navele sale a recuperat obiecte personale şi resturi compatibile cu avionul, la aproximativ 500 km sud de oraşul argentinian Ushuaia din Patagonia.

Aeronava, care se îndrepta spre o bază din Antarctica, a dispărut la scurt timp după ce a decolat luni seară din oraşului Punta Arenas din Patagonia chiliană. Forţele aeriene au concluzionat în dimineaţa următoare că aeronava cel mai probabail s-a prăbuşit, având în vedere numărul de ore de când a dispărut.

„Vom continua căutarea şi sperăm să avem un rezultat mai bun”, a declarat reporterilor generalul forţelor aeriene, Eduardo Mosqueira, care a condus eforturile de căutare.

Cauza accidentului este necunoscută, iar oficialii au recunoscut că sunt slabe şansele de a găsi supravieţuitori.

La bordul aeronavei se afla un echipaj format din 17 membri şi 21 de alţi pasageri, printre care personal militar, ingineri şi membri de la Universitatea Magallanes.