01 noiembrie 2018

Federaţia Rusă subliniază importanţa rolului tratatului INF, din care SUA s-a retras - document

Teodora Marinescu

Rusia a reiterat importanţa şi rolul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în menţinerea securităţii în Europa, în cadrul reuniunii Consiliului NATO-Rusia, cares-a desfăşurat miercuri la Bruxelles, se arată într-un comunicat, relatează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Delegaţia rusă a subliniat importanţa Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) ca factor al stabilităţii europene şi globale", se arată în documentul delegaţiei.

Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a declarat luni că Preşedintele rus Vladimir Putin doreşte să discute cu omologul său american Donald Trump despre decizia acestuia de a retrage Statele Unite din Tratatul INF. Această discuţie ar putea avea loc n data de 11 noiembrie, când cei doi lideri se vor întâlni la Paris pentru ceremoniile de comemorare a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.