18 ianuarie 2021

FBI: O femeie implicată în protestele de la Capitoliu ar fi încercat să vândă ruşilor laptopul democratei Nancy Pelosi

Andreea Soare

Autorităţile din SUA investighează dacă o femeie care ar fi fost implicată în protestele violente de la Capitoliu, de pe 6 ianuarie, a încercat să vândă serviciilor de informaţii ale Rusiei laptopul sau un HDD (Hard Drive Disk) al preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, relatează Reuters.

Sursă foto: Profimedia

Potrivit unui agent FBI, care a făcut publice aceste detalii duminică seara, este vorba despre o femeie pe nume Riley June Williams, din Pennsylvania, acuzată de pătrunderea forţată în clădirea Capitoliului şi îndreptarea mai multor oameni spre biroul democratei Pelosi.

Furtul dispozitivelor precum laptopuri sau hard drive-uri a reprezentat o preocupare majoră după atacul de la Capitoliu întrucât, potrivit procurorului Michel Sherwin, protestatarii ar fi putut fura şi pune în pericol informaţii care ţin de securitatea naţională a SUA.

Potrivit informaţiilor primite de FBI, femeia din Pensilvania ar fi încercat să vândă laptopul lui Pelosi unui amic rus, care l-ar fi oferit, apoi, serviciului de informaţii din Rusia. Riley June Williams încă nu a reuşit, potrivit FBI, să vândă laptopul.

La câteva zile după demonstraţiile violente de la Capitoliu, purtătoarea de cuvânt a democratei Nancy Pelosi a declarat că fost furat un laptop din biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, însă nu este clar dacă este vorba despre acelaşi laptop.