07 aprilie 2021

Facebook a închis sute de conturi false care aveau legături cu grupul disident Mujahedeen-e-Khalq, care critică guvernul Iranian

Andreea Soare

Facebook a anunţat, marţi, că a închis sute de conturi false care aveau legătură cu un grup disident iranian şi o companie de troli din Albania, transmite AP.

Sursă foto: Mediafax

Persoanele din spatele conturilor postau mesaje prin care criticau guvernul iranian şi îşi arătau susţinerea faţă de grupul disisent Mujahedeen-e-Khalq, un grup cunoscut şi ca MEK.

Se pare că aceste conturi erau coordonate dintr-o singură locaţie din Albania, de către un grup care lucra în numele MEK. Facebook a descoperit, de asemenea, şi alte indicii care sugerau existenţa unei firme de troli, în care angajaţii erau plătiţi pentru a publica un anumit conţinut, inclusiv informaţii false, pe platformele de socializare. Potrivit Facebook, conturile au fost închise nu din cauza conţinutului publicat, ci a comportamentului utilizatorilor.

MEK este un grup disident care se opune guvernului iranian. A omorât americani înainte de Revoluţia Islamică din 1979 şi a fost numită organizaţie teroristă de către Departamentul de Stat american în 2012.