18 mai 2019

Exerciţiul NATO STEADFAST COBALT 2019, în România

Andreea Soare

Steadfast Cobalt 2019, cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică de la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, se va desfăşura, în perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicaţii şi informatică strategice, de la Otopeni, anunţă un comunicat al MApN.

Sursă foto: Mediafax

„Exerciţiul, la care participă peste 1200 militari români şi străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicaţii şi informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea şi validarea interoperabilităţii sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicaţii Informatică Informaţii Supraveghere şi Cercetare)”, se adaugă în comunicat.

Steadfast Cobalt 2019 a fost planificat de Comandamentul Forţelor Aliate din Europa şi va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner.

Exerciţiul îşi propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinaţional în operaţiile desfăşurate de NATO şi exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilităţii resurselor umane şi tehnice.