08 octombrie 2019

Exerciţiul multinaţional ”ARMIS 19” se desfăşoară în perioada 6-18 octombrie

Andreea Soare

În perioada 6 - 18 octombrie, se desfăşoară exerciţiul multinaţional „SARMIS” 19, în zona Brădet – Grohotiş – Trăisteni din judeţul Braşov, la care participă aproximativ 1.000 de militari români, britanici şi bulgari, arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Perioada de pregătire este condusă de Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” şi are ca obiective realizarea interoperabilităţii, perfecţionarea capacităţii comandamentelor de a planifica şi de a conduce acţiuni militare de tip hibrid şi antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos”, se precizează în comunicat.

Structurile participante sunt Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie şi Regimentul 101 Alpin din Bulgaria.
 
„Militarii participanţi se instruiesc în vederea planificării, executării şi evaluării unor acţiuni militare specifice conflictului de tip hibrid. „SARMIS 19” este bazat pe un scenariu fictiv şi face parte din Programul de intensificare a instruirii multinaţionale la nivel regional (Combined Joint Enhanced Training Programe – CJET)”, adaugă reprezentanţii Forţelor Terestre.