16 mai 2019

Exerciţiul militar "Spring Storm" se desfăşoară în Estonia

Andreea Soare

Exerciţiul Spring Storm, desfăşurat în nord-estul Estoniei, se va încheia în data de 17 mai. La manevrele militare participă peste 900 de militari, printre care mii de recruţi, rezervişti, soldaţi activi şi sute de vehicule, venind din 15 ţări membre şi partenere NATO, anunţă Alianţa Nord-Atlantică.

Sursă foto: NATO

”Este cel mai complex exerciţiu dintre cele conduse de Forţele Armate estoniene. O parte a acestui exerciţiu se desfăşoară în zona urbană şi cea rurală. Forţele de Apărare estoniene au coordonat atât forţele aeriene, terestre şi navale, pentru a testa cooperarea dintre diverse niveluri de comandă, cât şi diverse antrenamente de promptitudine”, arată comunicatul.

”Spring Storm demonstrează că NATO este capabilă să se apere în faţa oricăui adversar”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al NATO, Piers Cazalet. ”Acesta testează capacităţile forţelor noastre de a colabora, fiind totodată un puternic exemplu al solidarităţii Aliaţilor noştri”.

Exerciţiul testează pregătirea forţelor NATO de a răspunde unei crize fictive.

Mai mult de 1.000 de militari aliaţi iau parte la acest anternament. Aceştia au la dispoziţie avioane de luptă Typhoon din Marea Britanie şi Germania, precum şi avioane din Polonia şi elicoptere Wildcat, Apache şi Pavehawk. Circa 2.600 de recruţi estonieni vor lua parte şi la exerciţiul de încheiere a perioadei de antrenament. Spring Storm este, de asemenea, cea mai importantă oportunitate de antrenament pentru rezervişti (mai mult de 2,300 participă la acest exerciţiu).