12 iunie 2019

Exerciţiul Mărăşeşti 19, în poligonul Babadag

Andreea Soare

S-a dat startul exerciţiului Mărăşeşti 19, conexat Saber Guardian 19, în poligonul Babadag, unde se execută exerciţii cu trageri reale, anunţă un comunicat al Forţelor Terestre.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Trageri de artilerie cu secţia de obuziere a Batalionului 345 Artilerie aflată în poligonul Babadag pentru executarea LFX-ului (exerciţiu cu trageri reale) de final de etapă”, adaugă reprezentanţii Forţelor Terestre Române. 

Exerciţiul SG 19 se desfăşoară în perioada 3-24 iunie, având principal obiectiv evidenţierea coeziunii, unităţii şi solidarităţii statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă şi concentrare a forţelor în timp scurt, oriunde în Europa. SG 19 şi exerciţiile conexate planificate pe teritoriul ţării noastre se vor desfăşura, în principal, în poligoanele de instruire şi zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Borduşani. „Saber Guardian” se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina.

Începând cu anul 2017, „Saber Guardian” a devenit un exerciţiu bienal. SG19 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.