08 iunie 2019

Exerciţii de comandament asistate de calculator pentru Brigada 81 Mecanizată

Andreea Soare

„Militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, prezenţi în facilităţile poligonului din zona Cincu, au efectuat, în perioada 5 - 7 iunie, exerciţii de comandament asistate de calculator”, anunţă un comunicat al Forţelor Terestre.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Programul multinaţional de instruire #SaberGuardian 2019 se derulează, deopotrivă, în teren şi în locaţii înalt informatizate. Este şi cazul Centrului de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu în care se găsesc ambele situaţii de instruire”, transmit reprezentanţii Forţelor Terestre.

Obiectivele activităţilor desfăşurate de personalul comandamentului au vizat eficientizarea procesului militar de luare a deciziei, emiterea documentelor specifice operaţiei în volum complet, corespunzător cu misiunile primite şi, nu în ultimul rând, în timp oportun.

Cadrul general al acţiunii a permis verificarea şi perfecţionarea procesului de asigurare a sprijinului logistic, precum antrenarea militarilor în utilizarea reţelelor de date şi aplicaţiilor informatice specifice.