16 aprilie 2018

Emmanuel Macron susţine că l-a convins pe Donald Trump să menţină prezenţa SUA în Siria

Mircea Olteanu

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că l-a convins pe omologul său american, Donald Trump, să menţină forţe SUA în Siria, reiterând că rolul Franţei în atacurile împotriva regimului de la Damasc a fost unul complet legitim, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Liderul de la Paris a afirmat că în convorbirile telefonice cu Trump înainte de atacurile aeriene de sâmbătă l-a convins pe preşedintele american să nu se retragă din Siria.

"În urmă cu zece zile, preşedintele Trump spunea că SUA au datoria de a se retrage din Siria", a declarat Macon într-un interviu difuzat duminică de BFM TV, postul radio RMC şi publicaţia online Mediapart.

"L-am convins că este necesar să rămână acolo", a completat liderul de la Paris.

"Am avut legitimitate internaţională completă de a acţiona în acest cadru", a afirmat liderul francez în legătură cu atacurile aeriene lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva unor obiective militare siriene.

"Au fost trei state membre ale Consiliului de Securitate (ONU) care au intervenit", a completat liderul francez.

Macron a mai afirmat că Franţa nu a declarat război regimului sirian, adăugând că în urma atacurilor au fost distruse "capacităţile de producţie de arme chimice" ale Guvernului de la Damasc.