03 decembrie 2018

Emmanuel Macron amână o vizită în Serbia din cauza crizei politice din Franţa

Mihai Draghici

Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis amânarea vizitei în Serbia, "din cauza situaţiei" din Franţa, a anunţat luni omologul său sârb, Aleksandr Vucici, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Sursă foto: Mediafax

"Ne pregăteam pentru vizita preşedintelui Macron. Din nefericire, din cauza situaţiei şi a problemelor cu care se confruntă, preşedintele Macron mi-a cerut să amânăm câteva săptămâni vizita în ţara noastră", a spus Aleksandr Vucici.

Emmanuel Macron urma să se deplaseze miercuri şi joi în Serbia.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut premierului Edouard Philippe să organizeze o reuniune cu liderii principalelor partide şi cu reprezentanţii protestatarilor.

O reuniune excepţională s-a desfăşurat duminică la Palatul Élysée, pe tema protestelor violente de la Paris. La şedinţă au participat preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, precum şi şefi ai serviciilor de securitate franceze.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.