26 septembrie 2018

Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile ONU pentru noi discuţii de pace privind Yemen

Teodora Marinescu

Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile Naţiunilor Unite pentru reluarea discuţiilor de pace privind Yemen, a declarat ministrul de Externe Anwar Gargash în urma unei întrevederi cu reprezentantul ONU pentru Yemen, Martin Griffith, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Afirmaţiile au fost făcute la două săptămâni de când reprezentanţii rebelilor huthi au refuzat să se prezinte la discuţiile pentru pace desfăşurate la Geneva, acuzând coaliţia coordonată de Arabia Saudită că le-ar fi blocat posibilitatea de a călători.

"Am avut discuţii foarte productive privind Yemenul, astăzi, cu reprezentantul special Martin Griffith. Ne-am reafirmat susţinerea pentru procesul coordonat de ONU. Vom susţine propunerile ONU pentru noi discuţii", a declarat Anwar Gargash.

O coaliţie de state arabe coordonată de Arabia Saudită a intervenit militar în războiul civil din Yemen, susţinând forţele guvernamentale care se confruntă cu rebelii houthi sprijiniţi de Teheran. Iranul şi Arabia Saudită sunt în competiţie pentru influenţă în Orientul Mijlociu, având păreri opuse şi în ceea ce priveşte războiul civil din Siria şi criza diplomatică din zona Golfului Persic.