22 ianuarie 2020

Dronele MQ-9 Reaper ajung în România | USAFE: Această misiune a fost coordonată cu Guvernul României

Andreea Soare

Statele Unite trimit aeronave fără pilot MQ-9 Reaper în România, urmând a fi operate de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, a anunţat USAFE , în data de 21 ianuarie 2019.

Sursă foto: Mediafax

„SUA şi România au un parteneriat puternic care vizează securitatea globală şi regională. Pentru promovarea acestor interese, Forţele Aeriene ale SUA în Europa, componenta aeriană a Comandamentului European al SUA, va opera aeronavele fără pilot MQ-9 Reaper de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, România, ca rezultat al eforturilor SUA de a întări stabilitatea regională şi de a participa la diverse exerciţii din regiune”, anunţă reprezentanţii USAFE, într-un comunicat de presă.

„Această misiune, care va începe din Januarie 2020, a fost puternic coordonată cu Guvernul României. A fost concepută astfel încât să promoveze stabilitatea şi securitatea din regiune şi să consolideze relaţiile dintre aliaţii NATO şi partenerii europeni”, se mai adaugă în comunicat.

 

În iulie anul trecut, Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa anunţa că "Drone de tip MQ-9 Reaper, personalul aferent şi echipamentele de susţinere ale Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec (Polonia) au fost transferate în mod temporar la Baza aeriană Câmpia Turzii din România, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec".