27 martie 2018

Dragnea anunţă intenţia de înfiinţare a unei comisii pentru legile privind securitatea naţională/ Tăriceanu: E util. Sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90

Petriana Condrut

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, că decizia politică este de înfiinţare, săptămâna viitoare miercuri, a unei comisii speciale privind legislaţia legată de securitatea naţională

Sursă foto: Mediafax

"Am vorbit despre un proiect de modificare a legilsaţiei privind securitatea naţională. (...) Sperăm să obţinem şi acceptul ALDE să înfiinţăm o comisie specială, săptămâna viitoare, miercuri, pentru a porni procesul privind legislaţia securităţii naţionale", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Acesta a confirmat că se vor ocupa, de identificarea actelor normative care trebuie modificate, Gabriel Vlase şi Claudiu Manda.

Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

Tăriceanu: E util să avem o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, luni, că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.