22 iulie 2018

Două drone neidentificate, doborâte în apropierea bazei aeriene ruse Hmeimim din Siria

Mircea Olteanu

Apărarea antiaeriană de la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria a doborât două drone neidentificate în ultimele aproximativ 24 de ore, a declarat un purtător de cuvânt al bazei, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Sâmbătă, 21 iulie, la căderea întunericului, apărarea antiaeriană rusă de la baza aeriană Hmeimim a detectat o ţintă aeriană de dimensiuni mici - o dronă neidentificată - la o distanţă considerabilă, care zbura spre bază. Apărarea antiaeriană de la Hmeimim a distrus ţinta", a declarat purtătorul de cuvânt.

Oficialul rus a adăugat că, duminică dimineaţă, "o altă dronă neidentificată care venea dinspre sud-vest a fost distrus la oarecare distanţă de bază".

Purtătorul de cuvânt a precizat că operaţiunile la baza Hmeimim au continuat să se desfăşoare normal şi nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale în urma celor două incidente.

Rusia, unul din principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, are în Siria o bază navală permanentă la Tartus şi o bază aeriană la Hmeimim.