24 iunie 2019

Două avioane multirol Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în timpul zborului în nordul-estul Germaniei

Mircea Olteanu

Un pilot a decedat în urma coliziunii între două avioane multirol Eurofighter Typhoon, care s-a produs luni în nord-estul Germaniei, informează agenţia de ştiri Reuters, citând informaţii difuzate de postul n-tv.

Sursă foto: Mediafax

Anterior, presa germană a relatat că ambii piloţi s-au catapultat şi ar fi supravieţuit. Însă doar unul dintre piloţi a fost găsit în viaţă. 

Ministerul de Interne al landului Mecklenburg-Vorpommern a confirmat prăbuşirea celor două avioane militare.

Potrivit postului local de radio Ostseewelle, incidentul aviatic s-a produs în jurul orei locale 14:00 (ora României, 15:00) în apropiere de la lacul Mueritz, la aproximativ 120 de kilometri nord de Berlin.

Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, citat de postul RT, un avion s-a prăbuşit într-o zonă împădurită în apropiere de satul Jabel, în timp ce al doilea s-a prăbuşit la aproximativ 10 kilometri depărtare, la sud de satul Nossentiner Huette.

Cotidianul local SVZ a relatat că resturi ale unui avion au căzut într-o zonă rezidenţială, dar momentan nu au fost semnalate victime la sol.

Cele două aeronave făceau parte din escadrila 73 ‘Steinhoff’ de la baza aeriană Laage de la lângă Rostock. Aeronavele participau la un exerciţiu de antrenament în momentul producerii incidentului.