27 septembrie 2023

Două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Braţul Sfântu Gheorghe: Doi răniţi şi o persoană dispărută

Cosmin Pirv

Doi bărbaţi au fost răniţi şi o persoană este dată dispărută, în urma unui accident naval produs marţi seara pe Braţul Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Mediafax

ISU Tulcea a fost sesizat marţi seara, prin apel la 112, de un bărbat că el şi o altă persoană aflată în aceeaşi ambarcaţiune au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicaţi într-un accident naval pe Braţul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55, zona Dunăvăţu de Sus, iar conducătorul din a doua ambarcaţiune este dispărut.

Un echipaj medical SMURD şi unul din cadrul SAJ Tulcea s-au deplasat în localitatea Mahmudia unde au luat contact cu cele două persoane şi le-au acordat îngrijiri medicale, transportându-le ulterior la spital cu diverse traumatisme. Cele două victime sunt bărbaţi şi au 46, respectiv 32 de ani.

Autoritatea Navală Română şi un echipaj din cadrul Poliţia Transporturi s-au deplasat în zona accidentului pentru căutarea conducătorului celei de-a doua ambarcaţiuni, ulterior fiind solicitat şi un echipaj de căutare-salvare al ISU Tulcea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj format din 4 subofiţeri cu o ambarcaţiune SAR-Targa. La căutări au mai participat un echipaj al Poliţiei de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliţia Transporturi şi mai mulţi localnici cu ambarcaţiuni proprii.

În urma căutărilor efectuate până la ora retragerii către unitate, pompierii au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcaţiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat.