14 octombrie 2018

Donald Trump vrea să pedepsească Arabia Saudită dacă jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă într-un interviu pentru postul american de televiziune CBS că va exista „o pedeapsă severă” pentru Arabia Saudită, dacă se dovedeşte că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul.

Sursă foto: Mediafax

Conform declaraţiilor preşedintelui, cazul uciderii lui Jamal Khashoggi „are multe implicaţii, în special pentru că acesta era jurnalist”.

„Arabia Saudită a negat în orice mod vă puteţi imagina legătura cu dispariţia jurnalistului”, a declarat Trump, adăugând că există însă o posibilitate foarte mare ca Administraţia saudită să se afle în spatele uciderii.

Întrebat în ce va consta „pedeapsa severă” pentru Arabia Saudită, Donald Trump a declarat că nu va impune sancţiuni şi nu va opri vânzarea de armament.

„Vă voi spune ce nu vreau să fac. Nu vreau să pun în pericol slujbele oamenilor. Nu vreau să pierd ordinea creată. Sunt şi alte metode de a pedepsi o ţară”, a declarat preşedintele.

Jamal Khashoggi a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Autorităţile din Turcia connsideră că jurnalistul, critic dur al politicilor saudite, a fost ucis în interiorul clădirii, acuzaţii respinse de oficialii din Riad.