14 septembrie 2018

Donald Trump vrea să impună Chinei taxe vamale de încă 200 de miliarde de dolari -Bloomberg

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea impunerea de taxe vamale la importurile din China în valoare de încă 200 de miliarde de dolari, afirmă surse politice de la Washington, în pofida planului negocierilor cu Beijingul pentru depăşirea conflictului comercial, relatează agenţia Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei din SUA vrea să iniţieze negocieri cu Administraţia de la Beijing pe tema relaţiilor comerciale.

Donald Trump a impus deja taxe vamale speciale în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile din China. Beijingul a ripostat cu măsuri simetrice.

Preşedintele american a semnalat că Statele Unite nu au nevoie neapărat de un acord comercial cu China. "Noi nu suntem supuşi presiunilor pentru un acord cu China, ei sunt supuşi presiunilor pentru a obţine un acord cu noi. Statele Unite vor impune curând tarife de miliarde şi vor fabrica produse acasă", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat vineri după-amiază pentru agenţia Bloomberg că Donald Trump le-a cerut consilierilor să identifice modalităţi de impunere a taxelor vamale în valoare de încă 200 de miliarde de dolari la importurile din China.