11 martie 2019

Donald Trump vrea majorarea fondurilor pentru apărare, potrivit noului plan bugetar

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, luni, un proiect de buget care prevede creşterea fondurilor militare şi 8,6 miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului zidului la frontiera cu Mexicul, dar planul bugetar a fost criticat deja de opoziţia democrată din Congres.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump a transmis Congresului un proiect bugetar pentru anul fiscal 2020 în valoare de 4.750 de miliarde de dolari.

Preşedintele SUA vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi încă 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, informează site-ul de ştiri Axios.com.

Proiectul a fost contestat deja de opoziţia democrată din Congres. "Proiectul de buget elaborat de Administraţia Trump este o palmă dată clasei de mijloc şi o alocare de fonduri grupului mic de bogaţi şi celor puternici, care ar amplifica inegalităţile veniturilor", a reacţionat Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senatul SUA.

"Bugetul lui Trump taie răsuflarea prin gradul de cruzime şi prin faptul că este plin de promisiuni încălcate", a comentat Bernie Sanders, membru al Comisiei Bugetare din Senat şi unul dintre candidaţii democraţi pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Raport Anual: Agenda de Securitate a anului 2018, pe scurt

Evenimente care au marcat anul 2018, pe diverse niveluri ale securității

  • National
  • European
  • Internațional