17 august 2018

Donald Trump va efectua o vizită în Franţa pe 11 noiembrie

Mihai Draghici

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va efectua o vizită la Paris pe 11 noiembrie, pentru ceremoniile care marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, informează cotidianul Le Figaro.

În februarie, Donald Trump ceruse Pentagonului să organizeze o paradă militară la Washington similară cu cele care se desfăşoară în Franţa de Ziua Naţională. O oportunitate ar fi fost marcarea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Dar Departamentul american al Apărării a anunţat joi că planul a fost amânat din cauza costurilor prea mari, estimate la circa 90 de milioane de dolari.

"Politicienii care conduc (slab) oraşul Washington D.C. recunosc o oportunitate când o întâlnesc. Le-am cerut să îmi ofere o cifră pentru organizarea unei parade militare de celebrare, dar mi-au dat o cifră atât de ridicol de mare încât am anulat evenimentul. Nu lăsaţi niciodată pe cineva să vă jecmănească! În schimb, voi asista la parada programată la Baza aeriană Andrews şi voi merge la parada de la Paris, programată pe 11 noiembrie. Poate vom organiza ceva anul viitor, în Washington (...)", a transmis Donald Trump prin Twitter.