13 septembrie 2019

Donald Trump susţine că nu crede că Israelul ar spiona Statele Unite

Mircea Olteanu

Preşedintele Donald Trump a declarat că nu crede că Israelul spionează Statele Unite, după ce presa americană a relatat că Israelul ar fi fost implicat în instalarea unor dispozitive de spionaj în apropierea Casei Albe şi în alte zone din Washington, relatează postul Fox News.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit unui material publicat de Politico, în care sunt citaţi trei foşti oficiali americani de rang înalt, serviciile secrete israeliene s-ar fi aflat în spatele instalării acestor dispozitive de supraveghere în apropierea Casei Albe, dar şi în alte zone „sensibile” ale capitalei SUA, Washington.

"Nu cred asta. Nu cred că israelienii ne spionează", le-a spus Donald Trump reporterilor de la Casa Albă. "Îmi vine greu să cred", a adăugat liderul american.

În sprijinul părerii sale, Donald Trump a evocat şi faptul că Administraţia sa are relaţii excelente cu Israelul, menţionând în mod special recenta recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

"Orice este posibil, dar nu cred", a completat liderul de la Casa Albă.

Guvernul israelian a catalogat informaţiile vehiculate de presa americană ca fiind „o minciună sfruntată”. „Există un angajament vechi şi o directivă a Guvernului israelian care interzic orice operaţiune de spionaj în Statele Unite”, au informat autorităţile israeliene.