18 octombrie 2019

Donald Trump susţine că gruparea Stat Islamic este sub control

Andrei Vacaru

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi, în privinţa politicilor americane din Orientul Mijlociu, că gruparea teroristă Stat Islamic este sub control, iar forţele care se opun acesteia vor continua să aibă victorii împotriva organizaţiei teroriste, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„ISIS (Stat Islamic, n.r.) este sub control şi vom continua să capturăm mai multe teritorii”, a spus Trump, aflat la o ceremonie în statul Texas.

Declaraţiile preşedintelui american vin în contextul în care Administraţia sa a fost criticată pentru că ar fi permis Turciei să declanşeze o ofensivă în nordul Siriei împotriva forţelor kurde, acestea din urmă fiind considerate elemente-cheie în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.