18 aprilie 2018

Donald Trump: Statele Unite şi Coreea de Nord au purtat discuţii directe la nivel înalt/ Sunt luate în calcul cinci locaţii pentru viitoarea întâlnire cu Kim Jong-un

Marian Avram

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat, marţi, că Washingtonul a purtat discuţii directe la nivel înalt cu Phenianul în vederea organizării viitoarei întâlniri cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, relatează site-ul postului CNN.

Sursă foto: Mediafax

”Am început să avem discuţii directe cu Coreea de Nord. Am avut discuţii directe la nivel foarte înalt cu Coreea de Nord. Cred că se vor întâmpla lucruri bune. Vom vedea ce se va întâmpla, pentru că în final rezultatul este cel care contează, nu faptul că vom avea o întâlnire”, a declarat Trump după o întrevedere cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe.

Premierul nipon a admis faptul că ”determinarea” lui Trump a produs o ”schimbare majoră” în comportamentul Coreei de Nord.

”De la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang din Coreea de Sud, am observat o schimbare majoră în comportamentul Coreei de Nord. Această schimbare se datorează determinării preşedintelui Trump faţă de problema nord-coreeană. Poziţia lui Trump a făcut posibilă această schimbare de comportament”, a declarat Shinzo Abe.

De asemenea, preşedintele american a anunţat că sunt luate în calcul cinci locaţii pentru viitoarea sa întâlnire cu Kim Jong-un, care avea avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii iunie.
Trump a adăugat că Seulul ”are binecuvântarea” sa pentru a purta discuţii cu Coreea de Nord în vederea încheierii unui tratat care să pună capăt oficial războiului coreean.

”Ei au binecuvântarea mea pentru a discuta despre încheierea războiului. Oamenii nu realizează că războiul coreean nu s-a încheiat”, a mai afirmat Trump.

Războiul Coreean, desfăşurat în perioada 1950-1953, nu s-a încheiat printr-un tratat de pace, ci printr-un armistiţiu.