30 august 2019

Donald Trump şi-a anulat vizita oficială în Polonia

Marinela Sarbu

Preşedintele american Donald Trump a anulat brusc vizita oficială pe care o avea programată la finalul săptămânii în Polonia, afirmând că doreşte să rămână acasă şi să se asigure că guvernul federal este pregătit pentru uraganul Dorian care se îndreaptă spre Florida, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Trump, care s-a întors luni la Casa Albă, după un summit al Grupului Celor Şapte (G7) din Franţa, a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence îl va înlocui în vizita de la Varşovia, la o ceremonie care marchează 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Furtuna pare că ar putea fi una foarte mare, într-adevăr”, a declarat Trump în Grădina Trandafirilor în timpul unui eveniment oficial destinat pentru înfiinţarea Comandamentului Spaţial al SUA.

Uraganul Dorian, care ar putea să devină o furtună de categoria 4, ameninţă să se apropie de Florida, şi este posibil să afecteze şi clubul său privat Mar-a-Lago din Palm Beach, situat pe coasta Atlanticului.

Trump a anulat deja o vizită în Danemarca, care trebuia să fie combinată cu oprirea în Polonia. El a spus de săptămâna trecută că amână călătoria în Danemarca, după răspunsul negativ din partea acestei ţări cu privire la ideea sa ca Statele Unite să cumpere Groenlanda.