29 iunie 2019

Donald Trump „salută” alegerea Arabiei Saudite de a achiziţiona armament american

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că apreciază faptul că Arabia Saudită achiziţionează armament din Statele Unite şi l-a numit pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman „prieten”, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele american a transmis că apreciază faptul că prinţul moştenitor a lucrat pentru deschiderea economică şi socială a Arabiei Saudite.

„Este o onoare să fiu cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, un prieten de-al meu, un bărbat care a făcut multe lucruri în ultimii cinci ani pentru deschiderea Arabiei Saudite”, a declarat Donald Trump înaintea unei întâlniri bilaterale cu prinţul.

„Ceea ce aţi făcut pentru femei, toate lucrurile care se întâmplă- este o revoluţie în sensul pozitiv”, a declarat preşedintele american în cadrul summitului G20 din Osaka.

Donald Trump a refuzat să spună dacă va discuta despre uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în cadrul întâlnirii bilaterale cu Mohammed bin Salman.

Jamal Khashoggi, jurnalist al Washington Post şi critic al autorităţilor saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Arabia Saudită.