22 iunie 2018

Donald Trump: Procesul de "denuclearizare completă" a Coreei de Nord a început. Phenianul a distrus patru poligoane de testare

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că regimul din Coreea de Nord a distrus patru poligoane de testare şi procesul de "denuclearizare completă (…) deja a început", însă mai mulţi oficiali au afirmat că până în acest moment nu există indicii că Phenianul a luat noi măsuri în acest sens.

Sursă foto: Mediafax

"Au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice. (...) Au distrus deja unul din marile lor poligoane de testare, de fapt este vorba de patru mari poligoane de testare", a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a Cabinetului Statelor Unite, care a avut loc joi la Casa Albă, informează agenţia Reuters.

"Şi lucrul major este că va fi o denuclearizare completă, care deja a început să aibă loc", a adăugat preşedintele SUA..

Pe de altă parte, mai mulţi oficiali americani, au afirmat, sub protecţia anonimatului, că până în acest moment nu există informaţii care să indice că Phenianul a luat noi măsuri în vederea denuclearizării după summitul istoric SUA-Coreea de Nord din data de 12 iunie.

Oficialii au declarat că Trump probabil se referea la distrugerea poligonului de teste atomice Punggye-rim şi la dezafectarea poligonului de teste balistice de la Iha-ri, ambele operaţiuni realizate în luna mai.