07 decembrie 2018

Donald Trump o va numi pe Heather Nauert ca ambasador al Statelor Unite la ONU -surse

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump o va numi pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcţia de Ambasador al Statelor Unite la Organizaţia Naţiunilor Unite, a declarat joi o sursă familiară cu decizia preşedintelui, citată de BBC şi Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Conform declaraţiilor sursei, Donald Trump va face anunţul oficial vineri dimineaţă. Reprezentanţii Departamentului de Stat nu au oferit momentan o confirmare.

Heather Nauert, în vârstă de 48 de ani, a preluat funcţia de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în aprilie 2017, fiind prima sa funcţie guvernamentală.

Conform Bloomberg, prima publicaţie care a anunţat posibila numire în funcţie, a transmis că Nauert ar fi o alegere „nefirească”, deoarece are puţină experienţă în Guvern sau în politici străine.

Numirea sa în funcţie va trebui aprobată de Senatul Statelor Unite.

Înainte de preluarea funcţiei de purtător de cuvânt, Nauert a fost corespondent şi prezentator pentru postul american de televiziune Fox News, susţinător al preşedintelui Donald Trump.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump a declarat că ia în considerare numirea purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcţia de ambasador al Statelor Unite la ONU, adăugând că o decizie în acest sens va fi făcută în curând.

"O luăm în considerare în cel mai serios mod. Este excelentă. Este alături de noi de foarte mult timp. Este un susţinător de foarte mult timp. Probabil vom lua o decizie săptămâna viitoare", a declarat Trump pentru reporteri.

Nikki Haley, ambasadorul actual al Statelor Unite la Naţiunile Unite, a anunţat în luna octombrie că demisionează şi că îşi va încheia activitatea pâna la sfârşitul anului. Aceasta a deţinut funcţia de ambasador de la începutul mandatului lui Donald Trump.