10 septembrie 2018

Donald Trump laudă parada militară fără rachete balistice din Coreea de Nord

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a postat duminică un mesaj pe Twitter prin care îl felicită pe omologul său nord-coreean Kim Jong-un pentru organizarea unei parade militare fără rachete balistice cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea ţării, relatează site-ul Ynet.

Sursă foto: Mediafax

„Coreea de Nord tocmai şi-a organizat parada militară, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţare, fără obişnuita etalare a armamentului nuclear şi balistic. Tema a fost pacea şi dezvoltarea economică”, a transmis Trump printr-un mesaj postat pe Twitter.

„Experţii sunt de părere că parada militară din Coreea de Nord a fost fără rachete balistice doar pentru a-i demonstra ceva lui Donald Trump. De fapt, acesta este un lucru foarte pozitiv din partea Coreei de Nord”, a declarat preşedintele american.

„Îi mulţumesc preşedintelui Kim. Amândoi le vom demonstra tuturor că s-au înşelat! Nu există lucru mai bun decât dialogul bun dintre două persoane care se plac reciproc. Mult mai bine decât era înainte să preiau eu funcţia!”, a adăugat Donald Trump.

Coreea de Nord foloseşte în mod obişnuit sărbătorile majore pentru a-şi expune capabilităţile militare şi cele mai recente evoluţii ale tehnologiei rachetelor.

Liderul ţării a invitat un grup mare de jurnalişti străini să acopere parada militară şi restul festivităţilor.