29 iunie 2019

Donald Trump, întrevedere cu Kim Jong-Un în zona demilitarizată

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că doreşte să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în acest sfârşit de săptămână în zona demilitarizată de la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump, care se află momentan în Japonia, pentru summitul G20, urmează să efectueze o vizită oficială sâmbătă în Coreea de Sud. Conform programului oficial, preşedintele american se va întoarce în Statele Unite duminică.

„Cât timp sunt acolo (Coreea de Sud, n.red.), mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în zona demilitarizată pentru a-i strânge mâna şi pentru a-l saluta”, a transmis Donald Trump prin intemediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Oficialii de la Casa Albă au refuzat vineri să comunice dacă programul preşedintelui american în cadrul vizitei în Coreea de Sud include şi o vizită în zona demilitarizată.

Trump şi Kim au comunicat prin intermediul mai multor scrisori şi s-au întâlnit în cadrul a două summit-uri, la Singapore şi Hanoi, dar discuţiile dintre cei doi lideri cu privire la programul nuclear nord-coreean nu au avut rezultate.

Miercuri, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat că Statele Unite şi Coreea de Nord discută despre posibilitatea organizării unui al treilea summit.