17 octombrie 2018

Donald Trump insistă că nu are interese financiare speciale în Arabia Saudită ori în Rusia

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat miercuri, pe fondul criticilor, că nu are interese financiare în ţări precum Arabia Saudită ori Rusia, denunţând din nou difuzarea de "ştiri false".

"Vreau să se consemneze că eu nu am interese financiare în Arabia Saudită (sau în Rusia). Orice sugestie că aş avea astfel de interese este ştire falsă (sunt multe)!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Liderul de la Casa Albă a fost criticat că are o atitudine prea flexibilă faţă de Arabia Saudită, în contextul anchetei în cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi.

Donald Trump a avertizat că nu trebuie trase concluzii pripite în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, dispărut din 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. Turcia suspectează că ziaristul a fost asasinat. "Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite, care a negat că ar avea cunoştinţă despre ce s-a întâmplat cu cetăţeanul saudit. A spus că va colabora cu Turcia pentru a afla răspunsul", a declarat Donald Trump.

"Cred că în primul rând trebuie să aflăm ce s-a întâmplat. Văd că se întâmplă din nou ca cineva să fie considerat vinovat până se dovedeşte că este nevinovat", a spus Trump.