20 iulie 2018

Donald Trump, înregistrat de avocatul său când vorbea despre plata către un fost model Playboy

Marinela Sarbu

Fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a înregistrat în secret o convorbire între Trump şi un fost model Playboy, care susţinea că ar fi avut o aventură cu acesta înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, a anunţat New York Times, potrivit Reuters.

Cotidianul, citând avocaţi şi alte persoane care aveau cunoştinţă de existenţa înregistrării, a anunţat că agenţii FBI au găsit înregistrarea anul acesta în timpul unei percheziţii care a avut loc la biroul lui Cohen.

Procurorii federali din New York îl investigau pe avocat pentru posibile fraude fiscale şi pentru încălcări ale legii legate de plata unei sume de 130.000 de dolari unei actriţe de filme pentru adulţi, Stormy Daniels.

FBI a folosit documentele şi fişierele găsite în biroul avocatului în ancheta privind posibila implicare a Rusiei în campania electorală din 2016.

Existenţa acestor înregistrări ridică semne de întrebare în legătură cu tacticile folosite de Trump pentru a-şi ţine viaţa personală şi afacerile departe de opinia publică.