25 septembrie 2019

Donald Trump îl susţine pe Boris Johnson după decizia Curţii Supreme britanice

Mircea Olteanu

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat susţinerea pentru premierul britanic Boris Johnson şi a respins ipoteza demisiei acestuia pe fondul invalidării de către Curtea Supremă a Marii Britanii a deciziei liderului britanic de suspendare a Parlamentului de la Londra.

Sursă foto: Mediafax

Întrebat în cursul unei conferinţe de presă despre situaţia din Marea Britanie, inclusiv în legătură cu o posibilă demisie a lui Boris Johnson, acţiune solicitată de opoziţia britanică, Donald Trump a răspuns: "Îl ştiu bine, nu va pleca nicăieri", relatează postul BBC News.

"Face o treabă fantastică, nu uşoară, dar face o treabă foarte bună," a adăugat preşedintele american, afirmând că premierul britanic îi este "prieten".

Donald Trump a mai declarat că este nevoie de un lider ca Boris Johnson pentru a finaliza procesul Brexit.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunţat marţi că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic şi oferă mai multe şanse parlamentarilor de a bloca planurile premierului privind scoaterea Marii Britanii din UE fără un acord.