01 august 2019

Donald Trump i-a propus lui Vladimir Putin să ajute Rusia să stingă incendiile de vegetaţie din Siberia

Mircea Olteanu

Preşedintele american Donald Trump s-a oferit să ajute Rusia să stingă incendiile de vegetaţie din Siberia, a transmis serviciul de presă al Kremlinului, după o conversaţie telefonică a lui Trump cu omologul său rus, Vladimir Putin, informează agenţia de ştiri Tass.

"O conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi Donald Trump a avut loc în această seară (noaptea de miercuri spre joi, n.red.) la iniţiativa SUA. Preşedintele american s-a oferit să ajute Rusia să stingă incendiile de vegetaţie din Siberia", a transmis Kremlinul.

Preşedintele rus şi-a exprimat recunoştinţa pentru o "astfel de atitudine atentă" din partea lui Trump. Vladimir Putin a menţionat că Rusia va accepta ajutorul dacă va fi nevoie.

Kremlinul a transmis că Putin l-a informat pe omologul său american că autorităţile ruse au trimis un grup de aeronave militare pentru a combate incendiile.

Potrivit Serviciului Aerian de Protecţie Forestieră, pe data de 31 iulie, incendiile de vegetaţie au devastat aproape 2,8 milioane de hectare în Siberia.

Peste 2,700 de persoane, 390 de utilaje şi 28 de aeronave sunt implicate în acţiunile de stingere a incendiilor.

Putin a ordonat miercuri ca zece avioane şi zece elicoptere militare să se alăture operaţiunilor din Siberia.