21 septembrie 2019

Donald Trump declară că au fost făcute progrese în negocierile cu China

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că Administraţia de la Washington a făcut progrese impresionante în negocierile cu Administraţia de la Beijing, în contextul în care cele două puteri economice încearcă să încheie disputa comercială, relatează Euronews.

Sursă foto: Mediafax

„Voi spune acest lucru: facem progrese impresionante cu China”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri seară că nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în 2020.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducând măsuri similare în contextul disputelor comerciale.

Preşedintele american le-a transmis miercuri oficialilor chinezi că dacă acordul va fi încheiat după alegerile din SUA, termenii vor fi mult mai duri decât dacă acordul ar fi încheiat acum.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a amânat săptămâna trecută majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un „gest de bunăvoinţă”.

Trump a precizat pe Twitter că majorarea cu 5% a taxelor vamale, programată pentru 1 octombrie, va fi amânată timp de două săptămâni.

Preşedintele american a menţionat că amânarea a fost solicitată de China şi că Beijingul va face o mişcare similiră pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.