10 iulie 2018

Donald Trump consideră "facilă" relaţia cu Vladimir Putin, dar nu ştie dacă este prieten ori inamic

Mihai Draghici

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, consideră că relaţia cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este "cea mai facilă", deşi nu poate spune dacă liderul de la Kremlin este prieten ori inamic.

Sursă foto: Mediafax

Într-o declaraţie făcută de la Casa Albă înaintea turneului în Europa care include prezenţa la summitul NATO, o vizită în Marea Britanie şi o întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Donald Trump a criticat din nou ţările Alianţei Nord-Atlantice pentru bugetele insuficiente alocate apărării.

"Prin urmare, am NATO, am Marea Britanie, care trece printr-o anumită criză, şi îl am pe Putin. Sincer, Putin poate este cea mai facilă" întrevedere. "Cine ar crede?", a afirmat Donald Trump, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Vom vedea cum se va derula întâlnirea", a spus Donald Trump. Întrevederea este programată luni, la Helsinki.

Întrebat de un jurnalist dacă Vladimir Putin îi este prieten ori inamic, Trump a spus: "Chiar nu pot spune acum. În ceea ce mă priveşte, un concurent".

Pe fondul acuzaţiilor privind ingerinţele Rusiei sau chiar contacte între echipa sa de campanie electorală şi Moscova, Donald Trump a afirmat repetat că vrea o relaţie bună cu Vladimir Putin, în pofida tensiunilor bilaterale din cauza conflictelor din Ucraina şi Siria. Preşedintele SUA a respins acuzaţiile privind contacte cu Rusia în campania electorală prezidenţială din 2016.