09 iulie 2019

Donald Trump condamnă din nou acţiunile Iranului şi avertizează Teheranul "să aibă grijă"

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat din nou, marţi, Iranul "să aibă grijă", în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran din cauza activităţilor nucleare ale regimului iranian.

"Iranul face multe lucruri rele şi ar face bine să aibă grijă", a declarat Donald Trump de la Casa Albă.

Anterior, Donald Trump a condamnat decizia Iranului de a intensifica activităţile de purificare a uraniului prin depăşirea limitelor stabilite prin Acordul atomic din 2015. "Iranul ar face bine să aibă grijă. Deoarece desfăşoară activităţi de îmbogăţire a uraniului şi nu spun care este motivul. Cel mai bine este să aibă grijă", a spus Donald Trump.

Statele Unite nu vor să ajungă la un conflict militar cu Iranul, dar Washingtonul este pregătit să protejeze interesele americane, a avertizat luni vicepreşedintele SUA, Mike Pence, în contextul tensiunilor cu Teheranul. "Iranul nu ar trebui să confunde atitudinea de reţinere a SUA cu lipsa determinării", a declarat Mike Pence într-un discurs. "Statele Unite nu vor război cu Iranul. Vrem să discutăm, suntem dispuşi să ascultăm. Dar America nu va ceda", a atras atenţia Mike Pence.