06 februarie 2019

Donald Trump condamnă brutalitatea regimului din Venezuela condus de Nicolas Maduro

Marinela Sarbu

Preşedintele american Donald Trump a vorbit în discursul despre starea naţiunii şi despre situaţia din Venezuela, declarând că Statele Unite au recunoscut oficial guvernul legitim venezuelean şi pe noul său preşedinte interimar, Juan Guaido, şi a condamnat brutalitatea regimului Maduro.

Sursă foto: Mediafax

"Acum două săptămâni, Statele Unite au recunoscut oficial guvernul legitim al Venezuelei şi pe noul său preşedinte interimar, Juan Guaido", a declarat Trump.

"Suntem alături de poporul venezuelan în căutarea nobilă a libertăţii - şi condamnăm brutalitatea regimului Maduro, a cărui politică socialistă a transformat acea naţiune de la a fi cea mai bogată din America de Sud într-o stare de sărăcie abjectă şi disperare", a afirmat Donald Trump.

Într-un interviu televizat, Maduro l-a avertizat pe preşedintele american Donald Trump că va „păta cu sânge” Casa Albă dacă va interveni în criza din Venezuela.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forţe militare în Venezuela este "o opţiune" care este luată în calcul, şi a anunţat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro.

Nicolas Maduro a propus sâmbătă alegerile legislative anticipate, în condiţiile în care Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale de la Caracas, s-a autoproclamat preşedinte interimar, fiind susţinut de protestatarii antiguvernamentali.

Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.