22 iunie 2018

Donald Trump cere Pentagonului să ofere găzduire copiilor imigranţilor

Bianca Pavaluca

Preşedintele SUA, Donald Trump, cere Pentagonului să pună la dispoziţie aproximativ 20.000 de paturi într-o bază militară veche pentru a găzdui copiii imigranţilor reţinuţi după ce au intrat ilegal în Statele Unite, relatează BBC.

De acest plan vor beneficia atât copiii care au trecut graniţa neînsoţiţi, cât şi cei care au fost separaţi de părinţii lor.

Decizia vine după ce Donald Trump a revizuit controversata politică a separării copiilor imigranţilor de părinţi. După intrarea ilegală în Statele Unite, părinţii copiilor au fost reţinuţi, în aşteptarea procesului de judecată.

Planul găzduirii copiilor într-o bază militară a prins contur în luna mai. Cel puţin 2.300 de copii au fost separaţi de părinţii lor după data de 5 mai, deoarece au intrat ilegal în Statele Unite din Mexic.

Preşedintele Donald Trump a ordonat agenţiilor să înceapă procesul de reunire a copiilor cu părinţii lor. Acesta a spus că doar Congresul poate rezolva complet problema separării familiilor, dar miercuri a semnat un ordin executiv prin care copiii nu vor mai fi separaţi de părinţii lor, ci vor sta împreună, închişi.