20 februarie 2019

Donald Trump cere intensificarea lucrărilor pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul

Mihai Draghici

Preşedintele Donald Trump a pledat, miercuri seară, pentru accelerarea lucrărilor la zidul de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, precizând că a fost finalizat un nou segment al acestui proiect controversat.

Sursă foto: Mediafax

"Tocmai am construit acest zid puternic în statul New Mexico. A fost finalizat pe 30 ianuarie 2019, cu 47 de zile înainte de termen! Multe mile sunt acum în curs de construire. Să terminăm zidul", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a anunţat în urmă cu câteva zile decretarea stării de urgenţă la frontiera Statelor Unite cu Mexicul pentru a putea aloca fonduri speciale în scopul construirii controversatului zid la frontieră. Decizia a fost contestată în justiţie de numeroase state americane.

Donald Trump mizează pe obţinerea sumei de peste opt miliarde de dolari din diverse surse, inclusiv din fondurile speciale alocate prin starea de urgenţă, pentru a putea construi zidul, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri Axios.com.

"Voi semna decretul pentru starea de urgenţă naţională, au mai existat de multe ori astfel de hotărâri. Şi alţi preşedinţi au semnat decrete de urgenţă, din 1977. Le oferă putere preşedinţilor şi acest lucru a fost rar o problemă, îl semnează şi nu îi pasă nimănui. Ne confruntăm cu o invazie asupra ţării noastre, cu droguri, traficanţi de persoane, tot felul de infractori şi grupuri criminale. Este inacceptabil, nu avem control asupra frontierei. Vom aborda această criză de securitate naţională la frontiera sudică, vom face acest lucru, într-un mod sau în altul trebuie să îl facem. Ştie toată lumea că zidurile sunt eficiente", a subliniat Donald Trump.

Negociatorii Congresului SUA au ajuns la un acord de principiu care prevede alocarea a 1,375 de miliarde de dolari pentru construirea unor segmente de gard de-a lungul frontierei Statelor Unite cu Mexicul.