06 august 2019

Donald Trump avertizează compania Google înaintea scrutinului prezidenţial din 2020

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat marţi seară compania online Google că a încercat să submineze campania sa electorală din anul 2016 prin acţiuni "ilegale", avertizând că va urmări situaţia înaintea scrutinului prezidenţial din 2020.

Sursă foto: Mediafax

Directorul general al "Google, Sundar Pichai, a venit în Biroul Oval şi s-a străduit să explice cât de mult mă place, să spună că Administraţia face treabă bună, că Google nu are legături cu armata Chinei, că nu au ajutat-o pe escroaca Hillary în detrimentul meu în scrutinul din 2016, că, în pofida a tot ce s-a spus contrar, ei nu intenţionează să afecteze ilegal scrutinul din 2020. Totul părea bine până când l-am urmărit pe Kevin Cernekee, un inginer de la Google, spunând lucruri teribile despre ce au făcut în 2016 şi că vor să se asigure că Trump pierde în 2020. (Moderatorul Fox Business -n.red.) Lou Dobbs a afirmat că aceasta este o fraudă la adresa publicului american. Peter Schweizer (jurnalist la Breitbart News -n.red.) a constatat cu certitudine că au fost limitate ştirile negative despre Hillary Clinton (candidatul democrat la preşedinţia SUA în 2016 -n.red.) şi au fost amplificate ştirile negative despre Donald Trump. Acţiuni foarte ilegale. Urmărim Google cu multă atenţie!", a declarat Donald Trump, marţi seară, prin Twitter.

Donald Trump, care va candida pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în 2020, a criticat frecvent Google şi alte companii din domeniul tehnologiei informaţionale, susţinând acuzaţii enunţate de activişti politici conservatori privind abordări incorecte în mediul online.

Compania Google a respins criticile preşedintelui Statelor Unite. "Depunem mari eforturi pentru fabricarea produselor noastre şi aplicăm politici în moduri care nu ţin cont de tendinţe politice. Distorsionarea rezultatelor online în scopuri politice ar afecta afacerea noastră şi ar fi împotriva misiunii noastre de a furniza conţinut de folos tuturor utilizatorilor", a reacţionat un purtător de cuvânt al Google citat de agenţia de presă Reuters.