29 octombrie 2018

Donald Trump ar putea impune restricţii la frontieră pentru imigranţi din ţări central-americane

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să impună restricţii la frontiera Statelor Unite cu Mexicul pentru a bloca venirea imigranţilor din anumite ţări situate în America Centrală, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Sursă foto: Mediafax

Conform surselor citate, preşedintele SUA va activa o clauză a Legii imigraţiei pentru a argumenta că venirea unor persoane din America Centrală "ar fi contrară intereselor naţionale" şi "în detrimentul intereselor Statelor Unite".

Este vorba de prevederile invocate în anul 2017 pentru a fi impuse restricţii la frontieră pentru imigranţi din anumite ţări.

Donald Trump va lua această decizie în contextul în care spre Statele Unite se îndreaptă mii de imigranţi din state precum Guatemala, Honduras şi El Salvador.

"Printre persoanele care se îndreaptă spre frontiera SUA se numără mulţi membri ai grupurilor infracţionale şi unii oameni foarte răi", a transmis Donald Trump prin Twitter, avertizându-i pe imigranţi că nu vor putea intra în Statele Unite dacă nu îndeplinesc condiţiile legale.